tisdag 14 december 2010

Branäs är en av sex skidanläggningar där priset på stugor har ökat mest de senaste fem åren!

Jo, Branäs är med i listan över den högsta prisutvecklingen på fritidsboende de senaste fem åren. Tillsammans med bland annat Åre, Sälen och Idre har husens och lägenheternas värde ökat med 46% i genomsnitt.

-Vi har ju både sålt vårt eget boende och exploatörer har byggt nytt. Intresset har varit stort och är det fortfarande. Det är inte konstigt att priserna går upp när efterfrågan är stor. Dessutom har vi sett till att hyra ut boendet och ägarna har varit nöjda med beläggningen de senaste åren, sånt sprider sig, berättar Anders Kjällström VD, Branäs Fritidscenter AB.

 

Bara i år har Branäs 180 nya bäddar. Just nu byggs det nya området Tranan, precis bredvid backen. Äldre stugbyar får ständigt nya hus. Vissa stugbyar börjar bli helt klara medan anda påbörjas.

 

-Jag tror att efterfrågan på vinterboende kommer att hålla i sig. Detta gör också att Branäs ständigt kan utvecklas i takt med att det kommer fler gäster hit. Vi bygger nya liftar, backar och restauranger för att våra gäster skall få den bästa upplevelsen på plats, berättar Anders.

 

Branäs har öppet varje dag från kommande lördag (18/12). Smygöppningen varar fram till den 23 december då fler backar öppnas, restauranger och aktiviteter startar. Aldrig förut har så många backar öppnat till jul.

 

-Vissa julgäster kommer redan på måndag. Efter jul kommer nyår med stormsteg och allt boende är fullbokat. Det kommer att bli en kanonbra säsong med många backar öppna till säsongstart, säger Anders.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar